kezdd el begépelni a keresett szöveget, majd nyomj egy entert-t a keresés indításához

Író-olvasó találkozó FÁBIÁN JANKÁVAL

Könyvbemutató és kötetlen beszélgetés Fábián Janka legújabb regényéről, az Árvízi naplóról.

Könyvbemutató és kötetlen beszélgetés Fábián Janka legújabb regényéről, az Árvízi naplóról. Az 1838-as pesti árvíz történetét a legtöbben Jókai "Kárpáthy Zoltán...

Időpont

2022. március 31.-március 31.

18:00-19:30

Kapcsolat

Név: Hajzlinszki Annamária

E-mail: hajzlinszki.annamaria@kult18.hu

Tel: +36 20 535-7273

Könyvbemutató és kötetlen beszélgetés Fábián Janka legújabb regényéről, az Árvízi naplóról.

Az 1838-as pesti árvíz történetét a legtöbben Jókai "Kárpáthy Zoltán" című regényéből, vagy a mű alapján készült Várkonyi Zoltán-féle filmből ismerik. Sokunknak a retinájába égett, ahogyan a Wesselényit alakító Básti Lajos és a főszereplő Kovács István hősiesen szállnak szembe az elemekkel, hogy minél többeket kimenthessenek a jeges áradásból. Ha nyitott szemmel járunk a fővárosban, akkor a katasztrófát megörökítő emléktáblákat is láthatjuk, amelyek jelzik a legmagasabb vízállást, és annak dátumát: 1838. március 15-ét.

Mégis, lehet erről az eseményről újat mondani? Hogyne lehetne... a történelmünk olyan gazdag és sokrétű, hogy mindig érdemes visszanyúlni ezekhez a jól ismert eseményekhez is. Ezúttal egy fiatal lány, Gruber Vilma szemszögéből élhetjük át ezt a pár napot, amely sokak életét, és egy nagyszerű város történelmét is mindörökre megváltoztatta.

Dedikálási lehetőség!

Jegyvásárlás

A változtatás jogát fenntartjuk, az aktuális rendelkezéseknek megfelelően.

Ugrás a lap tetejére