kezdd el begépelni a keresett szöveget, majd nyomj egy entert-t a keresés indításához

Magyar Kultúra Napja

IDŐUTAZÓK

IDŐUTAZÓK 50 perces zenés verskalandozás, évszázados távolságokban élt költők között,messzemenőkig humorosan és emberközelben! Ha tetszik, ha nem, de a költésze...

Időpont

2022. január 22.-január 22.

18:00-19:00

Kapcsolat

Név: Hajzlinszki Annamária

E-mail: hajzlinszki.annamaria@kult18.hu

Tel: +36 20 535-7273

Magyar Kultúra Napja_0Magyar Kultúra Napja_0

IDŐUTAZÓK

50 perces zenés verskalandozás, évszázados távolságokban élt költők között,messzemenőkig humorosan és emberközelben!

Ha tetszik, ha nem, de a költészet nagy hatalom! Képes minden érzésünket egy versbe zárni, s összekötni olyan emberekkel, akiket sohasem láttunk, nem ismerünk, mégis ugyanazt érzik, mint mi. Képes bemutatni olyan történeteket, amik látszólag csak a mi történetünk, ám hamar kiderül, hogy már évszázadokkal ezelőtt is emberek milliói éltek meg hasonlót, ha nem ugyanazt.

 Mert „A dolgok változnak. A vers örök.”Akárcsak az emberi érzés és a gondolkodás.

 A magyar líra költészeti nagyhatalom! Jól el voltunk, vagyunk (és remélhetőleg leszünk) látva jobbnál jobb poétákkal. Hogy tudjunk is élni ezzel a kinccsel, megélni a pillanatok történetét és vállalni, hogy az életünk ezernyi finom rezdülés, apró hangulat, megannyi kapcsolat és kapcsolódás része, most időutazásba fogunk: sok száz évvel ezelőtt élt és a jelenkori költők ugyanazon érzéseit és gondolatait vesszük elő, hogy megmutassuk, mennyire ugyanaz minden, és mégis mennyire más!

Klasszikus és kortárs itt egyre megy: beizzítjuk magunkat és a költészet termékeny testének lankás tájain landolunk, vidáman, majd magunkba mélyedve, összekacsintva, olykor túl egyenesen és szókimondóan, szabadon vagy magyaros felező nyolcasban, hogy ritmust adjunk a versnek úgy, mint az életünknek.

Szerelem! Magány! Irónia! Humor! Talány! Csend! Nevetés! Zene! Ének! Sok száz év távolságából, egy helyen, közösen, zenével és prózában, az élet sokszínűségével és az emberi múlandóság örökkévalóságával.

Felszállunk és landolunk, például náluk:

Arany János, Petőfi Sándor, Babits Mihály, Ady Endre, József Attila, Radnóti Miklós, Juhász Gyula, Tóth Árpád, Kosztolányi Dezső, Nagy László, Szabó Lőrinc, Weöres Sándor, Karinthy Frigyes, Örkény István, Zelk Zoltán, Szabó Éva, Somlyó Zoltán, Gábor Andor és a kortársak: Adamis Anna, Buda Ferenc, Varró Dániel, Tóth Krisztina, Lackfi János, Nagy Zsuka, Debreczeni Boglárka, Séra Gábor, Erdős Virág, Bródy János…

Mindez:Lutter Imre Wlassics, Bánffy- és Radnóti-díjas előadóművész, műsorvezető, a Magyar Kultúra Lovagja és Molnár György Kaleidoszkóp díjas verszenész közreműködésével.

Belépőjegy: 500 Ft

https://www.eventim.hu/hu/jegyek/magyar-kultura-napja-idoutazok-budapest-kondor-bela-koezoessegi-haz-575737/event.html

 

Jegyvásárlás

A változtatás jogát fenntartjuk, az aktuális rendelkezéseknek megfelelően.

Ugrás a lap tetejére